Sportscholen En Winkels bestellen

Gepubliceerd nov. 13, 21
6 min read

Fitness & Budo Shop - Sportvoeding, Vechtsport kopen

Uitvoering, Als samengestelde, of complexe oefening is de burpee een aaneenschakeling van min of meer bekende bewegingen. Je begint de oefening rechtopstaand. Buig vervolgens door je knieën (‘squat’) en plaats je handen plat op de vloer. ‘Trap’ nu je benen naar achteren zodat je als het ware in een push-uppositie komt.

Online Extreme Sports Winkel, Koop Uitrusting En Accessoires vindt ze hier12kg Kettlebell Online Sport En Fitness Winkel koop je hier

Klappen mag, als applausje voor jezelf. Variaties, Niet echt een variatie, maar je kunt jumping jacks makkelijker of moeilijker maken door ze langzamer respectievelijk sneller uit te voeren. Doe in één of twee minuten zo veel mogelijk jumping jacks. Rust 30 s en herhaal 4-6 keer. 9 - bench press set. Mountain climber Mountain climbers zijn een prima manier om aan je conditie te werken en tegelijkertijd je middel te versterken.

fitness Krachtstation - Uw Sportwinkel Specialist! bestellen

Uitvoering, Je begint de oefening vanuit een push-uppositie met één been naar voren en de knie van dat been onder je borst. Zoals een sprinter die klaarstaat voor de start. Wissel nu voortdurend de positie van je linker- en je rechterbeen af. Met andere woorden, breng je voorste been naar achteren terwijl je gelijktijdig je achterste been naar voren brengt.

Uitvoering, Sta rechtop en breng je bovenlijf naar voren, terwijl je je rechterbeen naar achteren zwaait. Houd hierbij je standbeen gestrekt. Raak met je vingertoppen van beide handen de vloer aan. Je torso en rechterbeen bevinden zich nu op één lijn, zowat parallel aan de vloer. Kom nu rechtop en herhaal de oefening voor je linkerbeen.

fitness Krachtstation Twinsport vindt ze hier

Er wordt de laatste tijd veel gesproken over bodyweight workouts. Of ook wel trainen met je eigen lichaamsgewicht genoemd. Dit soort workouts zijn op dit moment dan ook razend populair. En dat is zeker niet voor niets. In dit artikel zal ik jou proberen uit te gaan leggen wat bodyweight workouts zijn.

Oké het is duidelijk dat net als iedere andere sport/training. Dit soort trainingen dan ook met het lichaam uitgevoerd dienen te worden. Maar wanneer we wat dieper in gaan op het woord “Bodyweight”. Dan praten we dus over lichaamsgewicht. Dus eigenlijk spreken we dan over een training op basis van je eigen lichaamsgewicht.

Dé Professionele Sportspeciaalzaak op maat

En gebruiken we dus jouw eigen gewicht om mee te trainen en om een training mee te kunnen opbouwen. Oké, om het nog even wat duidelijker te maken voor je. Zal ik een simpel voorbeeld geven. Stel jij zit op een buikspierbankje met een paar dumbbells de biceps te trainen.

Stel je bent jezelf aan het optrekken (chin ups) aan een optrek stang. Ben je dan met je eigen gewicht aan het trainen? Ja, natuurlijk. Je gebruikt jouw lichaam als gewicht. En probeert zo op deze manier op te trekken. Met beide oefeningen train je de biceps. Maar wacht het gaat nog verder.....Ik had het net al over je biceps trainen op een buikspierbank of met een optrek stang (balance board).

12kg Kettlebell - De Vechtsport & Fitness Specialist koop je hier

Ik kan je verklappen dat de laatste de meest effectieve is. En ik zal je direct uit gaan leggen waarom. Wanneer jij op een buikspierbank met wat dumbbells je biceps aan het trainen bent. Dan train je letterlijk alléén de biceps en de daarbij omliggende spieren in de arm. Maar wanneer je een chin up goed en correct uitvoert.

Dus train je meerdere spiergroepen in één oefening. Waardoor je op deze manier dus meerdere spiergroepen aanspreekt en je lichaam zich beter zal gaan ontwikkelen. En nog een voordel is dat dit ook betekent dat je lichaam meer energie nodig heeft, om juist deze spieren van energie te kunnen gaan voorzien.

sports Shop - Leverancier Van Sport- En Spelmateriaal passen

Hoe cool is dat....Natuurlijk zijn er veel meer oefeningen op basis van je eigen lichaamsgewicht. Je kunt dan denken aan push ups, squats, buikspieroefeningen en nog zo veel meer andere oefeningen - sportschool. En kan je er echt heel veel verschillende gerichte workouts mee maken. In mijn Bootcamp Trainingen worden deze oefeningen meerdere malen ingezet.

Heb jij interesse in een Bootcamp Training. Klik dan even op voor meer info! Nog een bijkomend voordeel is dat wanneer jij op deze manier zou gaan trainen. Jij de workouts korter maar ook vele malen effectiever kan gaan maken. Wanneer jij een uurtje zou gaan hardlopen. Verbrand je in een half uur net zoveel calorieën, als met een goede Bodyweight Training.

homegym Krachtstation De Online Sportwinkel Voor Sportschoenen ruime keuze

Wanneer jij bijvoorbeeld een squat aan het oefenen bent. Dan kan je deze moeilijker maken door bijvoorbeeld een kettlebell beet te houden. Of een rugzak te dragen met extra gewichten erin. Ook oefeningen met een kettlebell vallen onder de bodyweight oefeningen. Maar ook bijvoorbeeld training sessies met een TRX suspension trainer.

Verder kan je ook goed dit soort trainingen samen afronden met een partner. Er zijn vele oefeningen die je samen tegelijk kunt gaan uitvoeren. Wanneer je bekend bent met Bootcamp trainingen, dan zal je dit zeker ook een keer ervaren hebben. Wat ook veel toegepast wordt in de Bodyweight Workouts, is een z.

bench Press Set - We Vinden Samen Wat Bij Jou Past! koop hier

interval training. Dit betekent simpelweg dat je meerdere oefeningen en herhalingen in een vooraf bepaalde tijd afrond. Dus eigenlijk zo snel mogelijk. Ook wordt er gesproken over een interval training wanneer je meerdere oefeningen en herhalingen in een opbouwende fase uitvoert. Bodyweight Oefeningen in combinatie met een interval training, heeft nog een bijkomend voordeel voor de vet verbranding.

g.n Afterburn Effect. Kortom Bodyweight Workouts bieden zo veel variatie en voordelen in verhouding met reguliere workouts. Waardoor iedereen in mijn ogen op deze manier zou moeten gaan trainen. En wanneer je deze training in groepslessen zoals een Bootcamp afrond. Zal je motivatie alléén nog maar hoger gaan worden. Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met mij op via onderstaande buttons.

fitnessbank Twinsport op maat

dumbbells  - Sport Voor Iedereen bestel hierSportschool-sport Scholen En Sportwinkels Voor Sportkleding koop hier

We kunnen dan bekijken of een Personal Training aan Huis of één van mijn Bootcamp lessen beter bij je zal gaan aansluiten..

Er zijn verschillende redenen waarom thuis trainen fijner is dan in de sportschool; het is gratis, je hoeft er niet naar toe te fietsen in de regen en je hoeft je niet te storen aan mensen die na het uitvoeren van 2 reps minuten lang naar zichzelf in de spiegel staren.

opdruksteunen : De Online Sportwinkel! Koop Fitness vindt ze hier

En een groot aantal sporters is er zo achter gekomen dat thuis trainen toch ook wel veel voordelen heeft. Het enige nadeel is dat je thuis niet over zo’n uitgebreid assortiment aan apparaten en gewichten beschikt. Daarom zijn oefeningen die je kunt uitvoeren met alleen je lichaamsgewicht (bodyweight oefeningen) zeer geschikt! Je hebt hier geen dure apparaten, stangen of gewichten voor nodig. dumbels.

Dit betekent dat je een bodyweight workout overal en altijd kunt uitvoeren. Het is dus enorm praktisch. Maar wat zijn de fysiologische voordelen van bodyweight workouts? Je richt je niet alleen op het vergroten van je spieruithoudingsvermogen maar ook op het opbouwen van kracht. Je verbetert je balans en flexibiliteit.

Ervaringen Over Sportwinkels En Outdoor Shops In Nederland op maatEen bodyweight workout kun je op elk moment op elke locatie uitvoeren. Op meerdere vlakken zijn bodyweight workouts dus echt een aanrader om eens een paar weken te proberen! Zoals hierboven reeds aangegeven is het met name voor sporters die hun kracht en spieruithoudingsvermogen willen verbeteren een hele effectieve workout.

Navigation

Home

Latest Posts

Is Het Ketogeen Dieet Gezond?

Published Feb 04, 23
7 min read

De High-end 24/7 Fitnessclub Van Delft

Published Dec 31, 22
6 min read

Echinacea

Published Sep 20, 22
6 min read