U wilt een Coronatest in de regio

Published Jan 02, 21
6 min read

Coronavirus Covid-19 - Ggd Hollands Noorden

Alle webinars zijn geaccrediteerd voor alle artsen en gratis beschikbaar, u registreert zich met uw BIG-nummer. Lees meer over de opzet van het programma en schrijf u direct in. Op verschillende plaatsen in Nederland lopen er experimenten met het steriliseren van mondneusmaskers, zodat deze mogelijk kunnen worden hergebruikt. Om die reden hebben we huisartsen eerder al geadviseerd om gebruikte FFP-maskers te bewaren, in afwachting van de uitkomsten van deze onderzoeken.

Actuele Informatie Over Het CoronavirusInformatie Over Het Coronavirus - Ambulancezorg Nederland

Ook moet de inzameling van de FFP-maskers nog worden opgezet. We vragen u dus om de maskers nog wel te bewaren. De aanvoer van persoonlijke beschermingsmiddelen is helaas nogal altijd problematisch. De voorraad is steeds beperkt tot enkele dagen, wat weinig comfortabel voelt. Wij hebben dit opnieuw onder de aandacht gebracht van de Tweede Kamer, die morgen debatteert over de aanpak van het kabinet.

We houden u op de hoogte over de voortgang. Het advies van LHV en NHG over beeldbellen hebben we uitgebreid - Coronavirus COVID-19 - Rijksoverheid.nl. We hebben alle bij ons bekende toepassingen op een rijtje gezet en getoetst op functionaliteiten. Bekijk het uitgebreide advies Om met onze informatie zoveel mogelijk huisartsen te bereiken, is de LHV nu ook te vinden op de app Telegram.

lhv.nl). Volg de LHV op Telegram. Steeds meer geneesmiddelen zijn minder of niet beschikbaar, met name op het gebied van sedatie en voor de zorg aan patiënten met chronische aandoeningen. In een brief aan minister Van Rijn zeggen LHV, NHG en InEen en openbaar apotheker(s) zich grote zorgen te maken daarover.

Dit Moet U Weten Over Het Coronavirus

Ook met Tweede Kamerleden hebben wij onze zorgen gedeeld, in aanloop naar het debat op woensdag 1 april 2020. LHV, VPHuisartsen en InEen hebben met zorgverzekeraars en de NZa afspraken gemaakt over financiële steun voor huisartsenpraktijken en -posten (COVID-19 - Wikipedia). De LHV maakte een speciale aanvulling op de LHV-Declareerwijzer voor de duur van de coronacrisis.

Wie genezen is van een coronavirusinfectie heeft meestal beschermende antistoffen in het bloed. Sanquin Bloedbank en het Erasmus MC roepen genezen coronapatiënten op om plasma te doneren (Waar kan ik meer informatie vinden over het coronavirus ...). Bent u of kent u iemand voor wie dit geldt, dan is uw bijdrage aan het onderzoek naar de behandeling van het coronavirus van harte welkom.

LHV, VPH, InEen, NZa en de zorgverzekeraars zijn het daarover eens geworden. Deze financiële steun moet de continuïteit van huisartsenpraktijken en -posten borgen. Door deze snelle actie kunnen huisartsen zich blijven richten op de sterk wisselende zorgvraag in deze crisisperiode, terwijl praktijkhouders en huisartsenposten personeel kunnen behouden en de samenwerking met waarnemende huisartsen in stand houden - Coronavirus (COVID-19) - GGD Rotterdam-Rijnmond.Artsen en andere zorgverleners hebben nu meer dan ooit handvatten nodig om bij het bestrijden van deze COVID-19 epidemie samen met de patiënt te beslissen over de meest passende zorg. De afgelopen dagen is daarom hard gewerkt om te komen tot drie leidraden voor zinvolle en juiste zorg op de juiste plek bij COVID-19: in de thuissituatie, op de Spoedeisende Hulp en op de Intensive Care (Vragen over corona en politiewerk - politie.nl).

Covid-19 Nieuwe Coronavirus Rivm

De leidraad voor huisartsen is te vinden bij het NHG. Corona en hersenletsel Alles over hersenletsel. Tegen de verwachting in konden LHV, VPHuisartsen en InEen woensdag 25 maart en ook vandaag nog geen resultaten melden van de gesprekken met de NZa en de zorgverzekeraars over de tarieven en contractuele verplichtingen. Er wordt intensief vergaderd om de noodzakelijke regelingen uiterlijk vrijdagmiddag 27 maart uitgewerkt te hebben, zodat voor 1 april aanpassingen in systemen voor praktijken nog haalbaar zijn.

Wij berichten u hierover morgen. Het NHG heeft een aangescherpte richtlijn voor persoonlijke beschermingsmiddelen in de huisartsenpraktijk gepubliceerd, die in overleg met het RIVM en de LHV tot stand is gekomen - Coronavirus (COVID-19), informatie voor professionals - GGD. De richtlijn gaat over het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen tijdens een consult of visite in de huisartsenpraktijk en op de huisartsenpost, tijdens luchtweg- of coronaspreekuren en bij aerosolvormende handelingen in de huisartsenpraktijk, en geeft concrete adviezen over de manier van gebruiken.

Corona - ThuisartsInformatie Over Het Coronavirus Covid-19

Deze landelijke aanpak bestaat uit een Landelijk Consortium Hulpmiddelen, landelijke registratie verbruik/tekorten en richtlijnen voor zorgprofessionals (Wat weten we allemaal nog niet over het coronavirus? - NOS). Huisartsen die een dringend tekort aan beschermingsmiddelen hebben en te maken krijgen met een mogelijk besmette patiënt, kunnen contact opnemen met hun regionale ROAZ-coördinator, aan de hand van een contactpersonenlijst die onlangs door de regionale GGD is verspreid.

Het is belangrijk dat de contactpersonen van de huisartsen in de crisisteams en de huisartsenposten alert zijn op de toedeling aan huisartsen. Er is een PBM Corona app beschikbaar om voorraden te melden en tekorten aan te geven. Informatie over het Coronavirus COVID-19. In deze crisissituatie is het extra van belang dat de huisartsen op de huisartsenpost een goed overzicht hebben van de actuele medische gegevens van de patiënten die ze daar zien.

Dossier Coronavirus

Covid-19 Nieuwe Coronavirus RivmDe Wet Zorg En Dwang En Covid-19 - Dwang In De Zorg

In een brief aan de Tweede Kamer uit minister De Jonge zijn steun daarvoor. Hoe ziet het precies met het opnemen van vakantiedagen? Mag een werkgever een werknemer bijvoorbeeld dwingen om vakantie op te nemen? Of mag een werknemer een geplande vakantie intrekken? De LHV zet een aantal veelgestelde vragen en antwoorden op een rij.

De focus ligt op zorg op afstand aan kwetsbare ouderen of mensen met een chronische ziekte of beperking. Huisartsen kunnen gebruik maken van deze regeling. De subsidie is een vast bedrag van 50. 000 euro. Om hier aanspraak op te maken, moeten projecten dus wel enige omvang hebben. We raden huisartsen die hier interesse in hebben daarom aan om dit gezamenlijk op te pakken, bijvoorbeeld via de zorggroep, LHV-kring of regionale huisartsenorganisatie.

Donderdag 26 maart debatteert de Tweede Kamer opnieuw over de coronacrisis. De LHV heeft bij kamerleden opnieuw onze grote zorgen over de voorraden en bevoorrading van persoonlijke beschermingsmiddelen onder de aandacht gebracht. Zowel de algehele toevoer als specifiek naar de huisartsenpraktijken en -posten. De laatste dagen bereiken ons diverse signalen van huisartsen dat er onduidelijkheid is over het beleid van NHG en LHV ten aanzien van de persoonlijke beschermingsmaterialen (PBM), en met name de mondmaskers.

Graag nemen wij de mogelijke onduidelijkheid daarover weg. Het RIVM komt naar verwachting donderdag 26 maart met een aangescherpte sectorspecifieke richtlijn voor persoonlijke beschermingsmiddelen, in overleg met NHG en LHV. Het RIVM publiceert donderdag 26 maart een sectorspecifieke aanvulling voor medewerkers van de huisartsenpraktijk die in overleg met NHG en LHV tot stand is gekomen - Corona en hersenletsel / Alles over hersenletsel / Informatie.

Waar Kan Ik Meer Informatie Vinden Over Het Coronavirus

Dat zijn vragen over koorts, onbeschermd contact met een COVID-19-patiënt en de mogelijkheden van eventueel aangepast werk. Beleid en een handige flow chart staan op de website van het RIVM. Het RIVM heeft vandaag uitgangspunten gepubliceerd voor gezonde zwangere werknemers. Deze zijn tijdelijk te vinden in de bijlage ‘Zwangerschap, werk en COVID-19’ van de LCI-richtlijn COVID-19.

More from Hulp bij afvallen

Navigation

Home

Latest Posts

Hardloop Band

Published Nov 20, 21
4 min read